Hangi Durumlarda Hangi Çiçekler Gönderilmeli ?

Hoş görüntüsü ve kokusu ile sizi mutlu eden birçok çiçek türü vardır. Beğendiğiniz çiçek türlerini aynı zamanda özel günlerde ve anlarda hediye etmek isteyebilirsiniz. Sizin için özel birine ve özel güne dair çiçek seçmek kolay olmayabilir. Özellikle doğum günü, yıldönümü ve sevgililer günü gibi  kalıplaşmış günlerde anlamlı bir çiçek seçmek isteyebilirsiniz.

Hoş görüntüsü ve kokusu ile sizi mutlu eden birçok çiçek türü vardır. Beğendiğiniz çiçek türlerini aynı zamanda özel günlerde ve anlarda hediye etmek isteyebilirsiniz. Sizin için özel birine ve özel güne dair çiçek seçmek kolay olmayabilir. Özellikle doğum günü, yıldönümü ve sevgililer günü gibi  kalıplaşmış günlerde anlamlı bir çiçek seçmek isteyebilirsiniz. Bunun yanı cenaze gibi hüzünlü anlar için de farklı çiçek türlerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Her ortama uyum sağlayan çiçek türleri sayesinde aradığınızı kolayca bulabilirsiniz. 

Hangi durumda hangi çiçek gönderilmeli diyorsanız işte cevabı; 

Yıldönümü 

Yıldönümü denildiğinde akla ilk gelen  güllerden yapılmış bir buket olur. Güllerin her ortama uyum sağlayan sıcak yapısı sayesinde yıldönümünüzü taçlandırabilirsiniz. Aşkı, sevgiyi ve tutkuyu sembolize eden güllerden yardım alarak etkili bir hediyeye imza atabilirsiniz. Bunun yanı sıra yıldönümünde alabileceğiniz farklı çiçek türleri de vardır. Papatya, nergis, iris ve zambak çiçeğini yıldönümleri için tercih edebilirsiniz. 

Doğum Günü 

Doğum günü gibi bütün bir yılı kapsayan özel günler için çiçek seçmek kolay olmayabilir. Yıl boyunca farklı mevsim ve aylara denk gelen doğum günlerinde çiçek bulmakta zorlanabilirsiniz. Bunun için aylara göre ön plana çıkan çiçek türlerine bakmanız çok daha doğru olacaktır. Hangi ayda hangi çiçek türü hediye edilir diyorsanız işte cevabı; 

Ocak – Karanfil
Şubat – Menekşe
Mart – Nergis
Nisan – Papatya
Mayıs – Zambak
Haziran – Gül
Temmuz – Hazeren çiçeği
Ağustos – Kuzgun kılıcı
Eylül – Yıldız çiçeği
Ekim – Kadife çiçeği
Kasım – Krizantem (Kasımpatı)
Aralık – Atatürk çiçeği (Noel yıldızı)

Cenaze 

Cenaze gibi hüzünlü alanlara hediye çiçek göndererek acıları paylaşmak isteyebilirsiniz. Bu tarz durumlarda ön plana çıkan çiçek türlerinin başında karanfiller yer alır. Büyük cenaze çelenkleri ve aranjmanlar yerine sade bir şekilde vefat eden kişiyi anmak istiyorsanız zambak, gül ve kasımpatıyı tercih edebilirsiniz. 

Hastane 

Birçok insan sevdiği biri hasta olduğunda onu mutlu etmek için çiçeklerden yardım alır. Hastanın durumuna göre rahatsız etmeyecek ve baskın bir koku yaratmayacak çiçek türlerini tercih etmeniz çok daha doğru olacaktır. Bunun için mevsim çiçeklerinden oluşan bir aranjman yaptırabilirsiniz. Hastalara almamanız gereken çiçek ise ölümü simgeleyen kasımpatılardır. 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler