Karanlığı Seven Ev Bitkileri

Bitkiler, enerjisi ve hoş görüntüsü ile hayatınızda geniş yer kaplayan aynı zaman dekoratif amaçlı kullanılan canlılardır. Birçok bitkinin temel besin kaynağı olan su ve güneşin yeterli miktarda verilmesi her zaman büyük önem taşır.

Bitkiler, enerjisi ve hoş görüntüsü ile hayatınızda geniş yer kaplayan aynı zaman dekoratif amaçlı kullanılan canlılardır. Birçok bitkinin temel besin kaynağı olan su ve güneşin yeterli miktarda verilmesi her zaman büyük önem taşır. Çoğu zaman iç mekan bitkisi  bulunduranlar bitkinin temel besin kaynağını ihmal eder. Bazıları ise daha az bakım isteyen taze bitkilere yönelerek sağlıklı bir gelişim elde etmeyi tercih eder. Karanlığı seven ev ve ofis bitkileri sayesinde daha bakım ile canlı ve hoş görünen bitkilere sahip olabilirsiniz.
 

İşte karanlığı seven en güzel bitki önerileri;

 

 

Çin Herdemyeşili


Adı ve farklı görümü ile dikkat çeken Çin herdemyeşili görkemli yapısıyla karşınıza çıkıyor. Ortalama 22 alt türü bulunan bu bitki birçok kültürde şans getirdiği için sıklıkla tercih ediliyor. Evinize ve yaşam alanınıza şans getirmek için bitkilerden destek almak istiyorsanız Çin herdemyeşili tam size göre. Çarpıcı desenleri ve nemli toprak ihtiyacı ile dikkat çeken Çin herdemyeşiline bayılacaksınız.


Paşa Kılıcı

Keskin görünümlü ve bakımı kolay bir bitki olan paşa kılıcı pek çok evde geniş yer kaplıyor. Bununla birlikte tam bi salon bitkisi olan paşa kılıcı, karanlıkta yaşamayı sorun etmeyen bitkilerdendir. Paşa kılıcı sayesinde bitkisine su vermeyi unutanlar dahi bitkisine kolayca bakım yapabilir. Örgülü ve düz olan paşa kılıcı seçenekleri arasından size hitap eden türe ulaşabilirsiniz.

Şans Bambusu

Her evde kendine yer bulan şans bambusu, şans getirmesinin yanı sıra pek çok etkisi için tercih ediliyor. Özellikle işyeri, ofis ve banyo gibi alanlara uyum sağlayan şans bambularını pek çok yerde konumlandırabilirsiniz. Su içinde yaşayan bambuları dilerseniz toprağa da dikmeniz mümkün.

 

 

Difenbahya

Kökenleri Meksika’ya dayanan difenbahya, 50 alt türe sahip bir bitki olarak karşınıza çıkıyor. Ilık ve kuru havaları çok seven difenbahya bitkisi aynı zamanda karanlığa da alışık. Bu bitkinin en önemli özelliklerinden biri alerjik reaksiyonlara sebep olması. Çocuk ve evcil hayvanlarınızın ulaşamayacağı bir noktaya yerleştirmenizde fayda var.

Deve Tabanı

Evinizde büyük ve geniş yer kaplayan bitkilere yer vermeyi seviyorsanız deve tabanı tam size göre. Yemyeşil yaprakları ve görkemli yapısı ile deve tabanı evinizin salonunu dolu dolu gösterebilir. Hızlı büyümesiyle bilinen deve tabanı bu özelliğiyle insanı kendine çekiyor.

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler