Kuru Çiçeklerin Dekorasyonda Kullanım Alanları

Doğanın mis gibi görüntüsünü yaşam alanlarınıza mı taşımak istiyorsunuz? O zaman kurutulmuş çiçekler, sizlere dekorasyon fikirleriniz sırasında ilham kaynağı olacak.

Doğanın mis gibi görüntüsünü yaşam alanlarınıza mı taşımak istiyorsunuz? O zaman kurutulmuş çiçekler, sizlere dekorasyon fikirleriniz sırasında ilham kaynağı olacak. Doğayı çok seviyor ve doğaya zarar vermeden onu evinize taşımayı düşünüyorsanız, bunun en kolay yolu kurutulmuş çiçeklerdir. Birbirinden farklı tasarımları ile evinizi ya da iş yerlerinizi zenginleştirecek olan bu çiçekleri çok seveceksiniz.

Yıllarca süren bir gelenek olan kurutulmuş çiçekler, son yıllarda trend haline geldi. Epey uzun zaman kullanılan bu çiçekler, bu yıl da sahnede yerini ayırmayı başarıyor. Peki çok sevilen bu çiçekleri nerelerde kullanabileceğinizi inceleyelim.

En Özel Gününüz Olan, Düğün Gecenizde Tamamlayıcı Parçanız Olabilir

Özellikle düğün çiçeği olarak kullanılması ile bilinen kuru çiçekler, bu özel gününüzde size hoş görüntüsü ile eşlik ediyor. Düğün gecesinden bir parça eşya saklamak isteyenler için muhteşem bir tercih olan bu çiçekle, uzun süre dayanıklı olmaları ile biliniyor. Sadece gelin buketi olarak değil, gelinliğinizi tamamlayıcı parçalardan biri olan saç aksesuarı olarak da tercih edebilirsiniz. Bunlardan farklı olarak, damadın yaka çiçeği olarak da tercih ediliyor. Son olarak düğün gecenizin her anında yanınızda olmasını istediğiniz nedimeleriniz için kurutulmuş çiçeklerden özel bileklik yapabilirsiniz.

 

Çiçek Aranjmanları Aranjmanlar

Her türlü kurutulmuş çiçek aranjmanları ile çevrenizi süsleyerek sanat eseri oluşturabilirsiniz; ancak süslemeye başladığınız alan ile uyum yaratmaya dikkat etmelisiniz. Evinizde, daha önce hiçbir yerde görmediğiniz çok özel tasarımlar oluşturarak görsel şölen yaratabilirsiniz. Sadece kurutulmuş okaliptüs yaprakları bile evinizin havasını değiştirmeye yetecek. Banyo, mutfak ya da salonunuz için kurutulmuş çiçekler ile çok özel tasarımlar yapabilirsiniz.

Özel Tasarlanan Çerçeveler

Kurutulmuş çiçekler ile yapacağınız çerçeveler, unutulmaz anılarınızı süsleyecek. En sevdiğiniz fotoğraflarınıza çerçeve yapabileceğiniz bu çiçekler ile evinizin dekoru sandığınızdan daha güzel olacak. 

Çiçek Baskılı Tablolar Yaratın

Akla gelen bir diğer yöntem ise çiçek baskılı tablo yapımıdır. Çerçevelerin içine yerleştireceğiniz kurutulmuş çiçekler, sadece size özgün ve şık dekoratif ürün haline gelecektir. Tamamen sizin yaratıcı düşünceniz ile oluşturulan çerçeveler, çiçeklerinizin ölümsüzleştirilmesini sağlayacaktır. İstediğiniz çiçek türlerini kullanarak tamamen zevkinize uygun çerçeveler ile süsleyebilirsiniz. Özellikle papatyalar, güller ve ayçiçekleri tablo yapımında en güzel seçeneklerdir.  

Kurutulmuş Çiçekler Sayesinde Eviniz Her Zamankinden Daha Güzel Kokacak!

Kurumuş olan yaprakları, taze otlar ve organik yağlar ile bütünleştirerek kendinize doğal aroma tedavisi yaratabilirsiniz. Odanızın dekoruna uygun seçeceğiniz küçük şirin bir sepetin içerisine hazırladığınız karışımları yerleştirin; sadece güzel bir eşya değil aynı zamanda evinizin her zamankinden daha güzel kokmasını sağlayacak bir ürün yaratmış olursunuz.

 

Kapı Süsünüzü Tasarlayın

Kurutulmuş çiçek denilince akla gelen bir diğer dekoratif ürünü kapı süsleridir. Tamamen kendi zevkiniz ile oluşturulan bir kapı süsü tasarlamak istiyorsanız, kurutulmuş çiçekler tam da size göre! Üstelik çok az malzeme ile yaratabileceğiniz kapı süsleri ile birbirinden farklı tasarımlar yaratabilirsiniz.

 


 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler