Ökse Otunun Faydaları Nelerdir?

Ökse otu birçok şifalı etkiyi beraberinde getiren bitki türlerinden biri. Özellikle belli hastalıklara iyi gelmesi ile bilinen bu taze bitki kanser ve tansiyon rahatsızlığı için sıklıkla kullanılır. Faydaları saymakla bitmeyen ökse otu eski inançlarda geniş yer kaplayan bir bitki.

Ökse otu birçok şifalı etkiyi beraberinde getiren bitki türlerinden biri. Özellikle belli hastalıklara iyi gelmesi ile bilinen bu taze bitki kanser ve tansiyon rahatsızlığı için sıklıkla kullanılır. Faydaları saymakla bitmeyen ökse otu eski inançlarda geniş yer kaplayan bir bitki.İşte birçok şifalı etkiyi beraberinde getiren ökse otunun faydaları;

Kanserle Mücadelede Etkilidir

Ökse otu kanser karşıtı tedavilerde sıklıkla kullanılan özelliklere sahiptir. Genel olarak kemoterapi sonrasında hastaların durumunu daha iyiye götürmek için ökse otundan destek alınır. Aynı zamanda kanser hücrelerinin ölmesini sağladığı için sıklıkla başvuran bir bitkidir. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahip olan ökse otu vücudun hastalıklara karşı korunmasını sağlar.

Tansiyonu Dengeler

Ökse otu hipertansiyon üzerinde etkisini gösteren bir bitki olarak karşınıza çıkar. Hipertansiyonun düşmesi aynı zamanda felç ve kalp krizi gibi sorunların önüne geçilmesini sağlar. Tansiyonun yükselmesi ve düşmesi gibi sorunları önlemek için ökse otundan destek alınabilir.

Diyabete İyi Gelir

Ökse otunu çay şeklinde demleyerek diyabet için tüketebilirsiniz. Buna göre ökse otunu demleyip günde 2-3 bardak içmeniz yeterli olacaktır. İnsülin üretimini de yöneten ökse otu bu özelliği ile diyabet hastalarına yardımcı olur.

İltihaplanmayı Önler

Ökse otu doğal bir infalamatuar olarak bilinir. Bu özelliği ile ökse otu atrit ve diğer eklem ağrılarının iyileştirilmesinde etkin rol oynar. Hem içten hem de dıştan bir tedavi desteği sağlayan ökse otu ile ağrıların hafiflemesi mümkündür. Bunun yanı sıra sindirim ve mide rahatsızlıklarının hafifletilmesi için de ökse otu tercih edilebilir.

Strese İyi Gelir

Strese karşı iyi bir rahatlatıcı etki sunan ökse otunu sakinleşmek için tüketebilirsiniz. Özellikle uyku, anksiyete ve depresyon karşısında ökse otu iyi bir sakinleştiricidir.

Kanamaları Durdurur

Ökse otu akciğer ve bağırsak kanaması gibi problemlere karşı doğal bir iyileştirici etkisi gösterir. Ökse otunu çay şeklinde tüketerek kanamayı durdurabilirsiniz. Bunun için günde 1 fincan ökse otu içebilirsiniz.

Regl Ağrılarında Etkilidir

Her ay düzenli olarak çektiğiniz regl sancıları için doğal bir ağrı kesici etkisi arıyorsanız ökse otunu tercih edebilirsiniz. Regl kramplarına karşı iyi gelmesi için o dönemlerde ökse otunu çay olarak tüketebilirsiniz. Bunlarla birlikte kötü enerjiyi uzak tuttuğuna inanılan ökseotlarının ev kapılarına asılmaktadır. Bununla birlikte iç mekan bitkisi olarak da dekorasyonda kullanılan ökseotu bitkisi, çiçek aranjmanları içerisinde tamamlayıcı ve oldukça güzel bir görüntü sağlamaktadır.

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler