Pandemide Çiçeklere Olan İlginin Artmasının Nedenleri

Hayatımızı olumsuz yönde etkileyen covid-19 salgını, çiçeklere olan ilgiyi artırdı.  Evde kalmaya çok da alışık olmayan bizlere, bu süreçte zamanı en iyi şekilde geçirebilmemiz konusunda destek sağladı.

Hayatımızı olumsuz yönde etkileyen covid-19 salgını, çiçeklere olan ilgiyi artırdı.  Evde kalmaya çok da alışık olmayan bizlere, bu süreçte zamanı en iyi şekilde geçirebilmemiz konusunda destek sağladı. Onlarla zaman geçirerek pozitif enerjimizi arttırırken, çiçek besleme alışkanlığı da kazanmış olduk. 

Kimleri balkonunda onlara yer ayırırken, kimileri de bahçesinde farklı türleri ekmeye başladı. Bu gergin dönemde, çiçeklerin stresi azaltıp insanı rahatlatmada yardımcı olduğu biliniyor. Pandemi sürecinde evimizde ya da bahçemizde yetiştirebileceğimiz birkaç bitki önerimizi inceleyelim:

Mis Kokulu Sardunyalar

Renkli çiçeklere sahip olan sardunyalar, muhteşem taze görüntüsünün yanında kendine has kokusu ile pandemi sürecinde en çok tercih edilen bitkilerden biri olmuştur. Yazın sıcakta kalmaya direnen, kışın soğuk rüzgarına bile dayanabilen yapısı ile her daim sizin yanınızda olacaktır. Daha çok bahçe ya da dış mekan bitkisi olan sardunyalar, ev ortamından pek hoşlanmazlar. Doğrudan güneş görmekten pek hoşlanmayan sardunyaları, ışık alan bir yere ekmeniz onlar için yeterli olacaktır. Çok fazla ilgi beklemeseler de hafta iki defa sulamayı unutmamalısınız. 

Paşa Kılıcı

Bakımı çok kolay olup, kendiliğinden yetişmeye elverişli olan bu taze bitki, bahçeniz için pek de uygun olmadığından evinizde yer ayırmalısınız. Her türlü zorlu koşula dayanabilen bu bitkinin, evinize kattığı şıklık için bile olsa ondan vazgeçmeniz pek de mümkün olmayabilir. Yılda birkaç kez açan beyaz çiçekleri ile evinize hoş kokular yayan paşa kılıcı, doğrudan güneş almayı çok sever. Suyu toprağında tutmayı çok sevdiği için fazla sulamak köklerine zarar verebilir. Toprağının kurumaya başladığını gördüğünüz zaman sulamanız onun için yeterli olacaktır. 

Aşk Merdiveni

Zarif görüntüsü ile girdiği her ortama kolayca uyum sağlayan, bakımı çok kolay bir bitkidir. Doğrudan güneş almaktan pek de hoşlanmayan bu bitkiyi, ışık alan bir alana yerleştirmeniz daha uygun olur. Suyu çok sevdiği için onu susuz bırakıp küstürmemeniz gerekir. Çok soğuk ya da çok sıcak ortamlar, aşk merdiveninin sevdiği ortamlar değildir. 

Radyasyon Emici Kaktüsler

Birçok çeşidi bulunan kaktüs ailesi, en çok radyasyon emici özelliği ile bilinir. Karantina sürecinde sağlığımıza ekstra önem gösterdiğimiz bu günlerde, kaktüsün tercih edilme nedenlerinden biri de radyasyon emici özelliği olmuştur. Her ortama rahatlıkla uyum sağlayan kaktüsü, rüzgar alan ortamdan uzak tutmanız gerekir. Karanlıkta kalan kısımlarını arada bir ışık alan yöne çevirmeyi unutmamalısınız. Toprağını sürekli nemli tutmanız beslenmesi için yeterlidir. 

Pandeminin En Gözde Bitkisi Hava Bitkileri

İç mekan bitkilerinin en gözde olanı, hava bitkileridir. Yaşamak için toprağa dahi ihtiyaç duymayan bu bitkiler, pandemi sürecinde oldukça revaçta. Yaklaşık 500’ ü aşkın çeşidi bulunmaktadır. Evinize girdiği andan itibaren atmosferi değiştirip, güzel görüntüsü ile farklı bir hava yaratır. Nem ve beslenme ihtiyaçlarını büyük oranda havadan karşılayan bu bitkiyi,   spreyle ısalatmanız beslenmesi için yeterli olacaktır.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler