Sıcak Havaya Dayanıklı Ev Bitkileri

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte sıcak havalardan korunup evleri serin tutmaya çalışırken, dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da ev bitkileridir. Ev bitkileri, çok fazla özen ve dikkat gerektirirler. Pencere kenarlarında ya da bir rafa yerleştirdiğiniz sulu meyveler veya kaktüsleriniz varsa endişelenmenize gerek yoktur, çünkü bu bitkiler ekstra güneş görmekten keyif alırlar.

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte sıcak havalardan korunup evleri serin tutmaya çalışırken, dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da ev bitkileridir. Ev bitkileri, çok fazla özen ve dikkat gerektirirler.  Pencere kenarlarında ya da bir rafa yerleştirdiğiniz sulu meyveler veya kaktüsleriniz varsa endişelenmenize gerek yoktur, çünkü bu bitkiler ekstra güneş görmekten keyif alırlar.

Sıcak havalar için iç mekan bitkisi seçerken ister güneş gören bir odaya ister güneş görmeden ısınan bir alana yerleştirmeyi düşünün. Sıcak koşullarda gelişip büyüyebilen birçok taze çiçek çeşidi mevcut. Güneşin batışını yeşillikler arasında geçireceğiniz bir tatil için yeterli vaktiniz yoksa, kapalı alanınızda size cenneti getirecek yemyeşil bitkilerle bu duyguyu yaşamak için ortam yaratabilirsiniz. Sıcak odalar için en iyi iç mekan bitkileri söz konusu olduğu zaman, herkesin zevkine ve oda büyüklüğüne uyacak birçok çiçek çeşidi vardır. Bu yazımızda sıcak havalar için en iyi iç mekan bitkilerinden ve salon bitkilerinden bazılarını ve onları büyütürken başarılı olabileceğiniz ipuçlarını vurguladık. Bu bitkiler sadece sıcak koşullara uyum sağlamak ile kalmaz, aynı zamanda sağlıklı büyüyebilmesi için bu ortama ihtiyaç duyar.

 

Kroton

Bu bitki rengarenk yapraklarıyla sıcak ve sürekli güneş alan iç mekanlara, yıl boyu sürecek bir renk karnavalı getiriyor. Güney Asya’ da yetişen bu tropikal bitki, renkli yaprakları ile nerede olurlarsa olsunlar bir renk cümbüşü getirdiklerinden emindirler.

 

Mayer Limonu

Limonu seviyorsanız, ancak çok sıcak bir iklimde yaşamıyorsanız, bu bitkiyi yetiştirmekten vazgeçmeyin; çünkü kapalı alanlarda limon ağacı yetiştirebilirsiniz. Mayer limonları melezdir ve diğer limon çeşitlerine göre daha tatlıdır. Küçük beyaz çiçekleri odanızı cennet gibi tatlı kokuları ile saracak. Her şeyden önemlisi ise bu bitki sıcak ve güneşli iç mekanlarda çok çabuk gelişir.

Balık Kuyruğu Palmiyesi

Topaklanma alışkanlığı olan bu bitki çok çabuk büyüyebilir. Bu özelliği sayesinde güneşli iç mekanlara görkemli bir hava katar. Bakımı düzenli bir şekilde yapıldığında, balık kuyruğu palmiyesi gelecek yıllar için göz alıcı ve çekiciliğini koruyacaktır.

Şemsiye Ağacı

Şemsiye ağaçları, güneş alan odalar ya da iç mekandaki diğer sıcak alanlar için mükemmel bir seçimdir. Adını, şemsiyeye benzeyen yapraklarında almıştır. İç mekanda şemsiye ağaçları göz dolduran gelişim gösterebilir. Güzel görünümü sayesinde herkesin dikkatini çekmeyi başarır. Tercih edilen koşullara göre bakımı yapıldığı zaman dayanıklılığını uzun süre devam ettirecektir. 

Gezgin Palmiyesi

Yeterli büyüklükte geniş ve sıcak bir odanız varsa gezgin palmiyesi ile cesur seçimler yapabilirsiniz. Egzotik ve güzel görünümü ile iç mekanlarda havalı bir ortam yaratacaktır. Güneş aldıkça mutlu olan bu bitkiyi zengin toprak karışımı olan geniş bir saksıda yetiştirmelisiniz.

 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler