Birçok bitki gelişme gösterebilmek için suya ihtiyaç duyar. Ancak bazı özel çiçekler, doğada kendiliğinden gelişme gösterip kurak olan iklimlerin çok sıcak geçen yaz günlerinde bile aylarca su almadan hayatta kalmayı başarırlar. Bu durumun aksine suya çok fazla ihtiyaç duymayan bitkilere, düzenli olarak su verildiğinde doğaları bozulur ve hemen kurumaya başlarlar.
Bahçeler, evinizin çekiciliğini arttırmanın harika bir yoludur ve sakinleştirici etkisi ile aynı zamanda ruh hali için harika bir aktivitedir. Bahçe bitkileri ile evinin için aradığınız görünüme kavuşabilirsiniz. Kendi imkanları ile taze çiçek ve sebze yetiştirmek her zaman iyi bir fikir gibi görünse de bunların bakımı çok fazla su ihtiyacı ortaya çıkarabilir. Bunun için de sulamaya daha az ihtiyaç duyan bahçe bitkilerine yer verebilirsiniz. Hem bakımı kolay hem de çok fazla sulanmayı sevmeyen dış mekan bitkileri listesini sizler için derledik.
Fetusca
Son yıllarda bahçelerde sıkça karşılaştığınız bitkilerden biri olan fetusca çiçeğinin boyu 50 cm kadar uzanır. İnce ve yeşil yaprakları sonbahar mevsiminde sarı renge dönüşür ve çiçekleri dökülmez.
Katır Tırnağı
Sarı renkli çiçekleri ve muhteşem kokusuyla tanıştığınız zaman ona hayran kalacaksınız. Hemen hemen her bahçede yerini alan katır tırnağı, denize kıyısı olan bölgelerde daha hızlı gelişme gösterir. Bahçelerde çit yapımında da kullanılan bu çiçek, çalı formunda olan peyzaj bitkilerinden biridir. Bakımının çok kolay olması ve suya çok az ihtiyacının olması nedeniyle birçok peyzaj çalışmasında tercih edilir.
Santolin
Mayıs ayı içerisinde çiçek açmaya başlayıp suya çok az ihtiyaç duyan santolin, birçok bahçede tercih sebebi olmuştur. Gri renkte olan kıvırcık yaprakları bitkinin en dikkat çekici özelliklerinden biridir. Çalı formunda olan bu bitki, budandıkça daha çabuk gelişme gösterir.
Gavura Çiçeği
Su istemeyen bir diğer bitki ise gavura çiçeğidir. Çiçeklerinin renkleri açık pembeden kırmızı tonlarına kadar değişiklik gösterir. Soğuk kış mevsiminde yapraklarını dökerek çalı görünümünü alır. Kuruyan bu dalları kış mevsiminin sonuna doğru kesilmelidir. Budama işlemi yapıldıktan sonra kesilen yaprakları yeniden yeşermeye başlar. Sıcağa dayanıklı bir bitki olmasının yanı sıra, arada bir sulanma ihtiyacı duyabilir. Bulunduğu iklim koşullarına göre çiçekleri solmaya başlayınca, doğru bir budama sonucu yeniden renkli çiçekleri ile size şovunu yapacaktır.
Gazanya
Gri yapraklı ve koyu yeşil yapraklı gazanya diye kendi türünde ikiye ayrılır. Her iki gazanyanın da özellikleri hemen hemen aynı olmasına rağmen gri renkli gazanya sıcağa ve susuzluğa daha dayanıklı bir bitkidir. Gri renkli gazanya, genelde taş aralarına dikilir ve sonbahar mevsimine kadar çiçek açmaya başlar.
Adaçayı
Pembe ve mis kokulu çiçekleri bitki çayı olarak da tüketilmektedir. Gri renge benzeyen yaprakları sulamaya fazla ihtiyaç duymaz. Çok fazla bakıma ihtiyaç duymayan adaçayı güneşli ortamları sever. Adaçayının bakımı doğru bir şekilde yapıldığı zaman çok geniş alanlara çiçeklerini yayarak, mis kokusu ile bahçenize farklı bir güzellik katacaktır.