Uğur Getirdiğine İnanılan Bitkiler

Evimizin vazgeçilmez dekoratiflerinden olan bitkilerin çoğu zaman uğur getirdiğine inanılır. Bitkiler çoğu zaman bulundukları ortamı güzelleştirmesi, güzel kokusu ve odanın havasını temizlemeleriyle olumlu enerjinin yayılmasını sağlar.

Evimizin vazgeçilmez dekoratiflerinden olan bitkilerin çoğu zaman uğur getirdiğine inanılır. Bitkiler çoğu zaman bulundukları ortamı güzelleştirmesi, güzel kokusu ve odanın havasını temizlemeleriyle tap taze olumlu enerjinin yayılmasını sağlar.

Jade:

Skulent cinslerinden biri olan bu küçük bitkinin asıl yetiştiği yer Kuzey Afrika’dır. Para bitkisi olarak da anılan Jade, aynı zamanda uğur getirdiğine inanılır. Bitkinin canlı yeşil yaprakları büyümeyi, demir paraya benzeyen yaprakları ise parayı sembol eder. Feng Shui’ye göre bitkinin konulduğu yöne göre getirdiği değerler farklıdır. Eğer evin doğu tarafına konursa aile huzuru ve sağlık, kuzeydoğusuna konursa para ve şans getirir. Batıya konması ise yaratıcılığı arttırdığı düşünülür. Yeni iş, yeni ofis, yeni ev için verilebilecek en iyi bitkilerden biridir.

 

Orkide:

Orkide özel günlerin en önemli çiçeği olmasıyla birlikte aşk getirdiğine inanılır.Aynı zamanda eve pozitif enerji yayar ve ortamdaki stresi azaltır. Feng Shui’ye göre insanlarla aranızdaki ilişkiyi iyileştirir ve iyi insanların hayatınıza girmesinden yana şansınızı arttırdığına inanılır. Bilinenin aksine orkideler geceleri oksijen salgılar. Bu yüzden yatak odasında orkide bulundurmak derin bir uyku uyumanızı sağlar.

 

Bonsai Bitkisi:

Son dönemin trend bitkilerinden olan bonsai, zenginlik ve bolluğun sembolüdür. Oldukça az bakıma ihtiyaç duyan bonsai bitkisi şık bir dekoratif olarak salonunuzu süsleyebilir.

 

Kılıç Bitkisi:

Bulunduğu ortamdaki havayı temizlemesi ile bilinen kılıç bitkisi, koruyucu enerjiler yaydığına inanılır. Asya inancına göre evinizde kılıç bitkisi bulundurmak bereket, uzun yaşam, sağlık ve güzellik sağlar. Toksinleri temizleyen kılıç bitkisi genellikle yatak odası, ev girişi veya oturma odalarının vazgeçilmezidir. Bakımı oldukça kolay olan bu bitki, 3 haftada bir az bir sulamayla yaşayabilir.

 

Aloe Bitkisi:

Skulent cinslerinden biri  olan aloe bitkisinin iyi şans ve pozitif enerji getirdiğine inanılır. Yapraklarındaki sıvının yaraları iyileştirici ve nemlendirici etkisi vardır.Bu yüzden hem kozmetik hem de ilaç sektöründe büyük önem taşımaktadır. Afrika inancına göre aloe bitkisinin şans getirmesi ve kötülükleri uzaklaştırmak için kapı girişlerine konur. Aynı zamanda mutfakta bulundurulan aloe bitkisi, evi yangından ve diğer kazalardan koruyacağına inanılır.

 

Spatiphillum (Barış Çiçeği):

Adından da anlaşıldığı gibi maneviyatı güçlendirip ruha sakinlik sağlayan spatiphillum, bulunduğu ortamdaki havayı temizleyen bir diğer bitkidir. Yarı gölge seven bu bitki hafta 1 veya 2 sulama ister. Aynı zamanda yatak odasına konulduğunda dingin uyku sağladığı düşünülür.

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler