Çalışma Alanını Güzelleştiren Bitki ve Çiçek Önerileri

Her insan bulunduğu ortama renk ve enerji katan çiçeklerle hayatına yeni bir soluk getirmeyi ister. Özellikle ofis gibi çalışma alanlarında sıkıcı havayı ortadan kaldırmak için yeşilliklerden destek alabilirsiniz.

Her insan bulunduğu ortama renk ve enerji katan taze çiçeklerle hayatına yeni bir soluk getirmeyi ister. Özellikle ofis gibi çalışma alanlarında sıkıcı havayı ortadan kaldırmak için ofis çiçeklerinden destek alabilirsiniz. Bitki ve çiçeklerin enerjisini her an yanınızda hissetmek için çalıştığınız ortama bazı türleri ekleyebilirsiniz. 

Çalıştığınız alana hangi bitki türlerinin uygun olduğunu belirlemek kolay olmayabilir. Özellikle bazı bitki ve çiçek türleri oldukça hassas yapısı nedeni ile her alanda yaşayamayabilir. Kapalı ve açık çalışma ortamları için farklı türlere yönelmeniz gerekebilir. İş ortamınıza en uygun bitki ve çiçek türlerini aşağıda bulabilirsiniz.

Barış Zambağı 

Barış zambakları ofis gibi çalışma alanlarında en sık görülen çiçek türlerinden biridir. Fazla bakım ışık ve sulama gibi detaylara ihtiyaç duymayan bu çiçek ofiste kolayca yetişebiliyor. Işık koşullarının yeterli olmadığı havasız ofis ortamında barış zambağını yetiştirmeniz mümkün. Ofisinize uyum sağlayan barış çiçeği sayesinde enerjinizi daima yüksek tutabilirsiniz. 

Deve Tabanı 

Ofis çiçekleri denildiğinde akla ilk gelenler arasında deve tabanı vardır. Kendine özgü yapısı ve havası ile dikkatleri üzerine çeken deve tabanı ofise en çok yakışan türler arasında geliyor. Havadaki oksijen seviyesini artıran ve daha iyi bir çalışma ortamı sunan deve tabanını çalışma alanınıza dahil edebilirsiniz. Deve tabanı ile ilgili dikkat etmeniz gereken en önemli detay yapraklarının zehirli olduğu. Bu nedenle bakım esnasında yapraklara dikkat etmenizde fayda var. 

Orkide 

Birçok alanda kendine yer bulan orkide çalışma ortamı için de ideal bir tür olarak karşınıza çıkıyor. Renkli ve kendine özgü yapısı ile sizi kendine çeken orkideye hassas bir şekilde davranmanız gerekiyor. Bakımı ve ilgiyi seven orkide çiçeklerini ve mini orkideleri açık ve temiz çalışma alanlarında tercih edebilirsiniz. 

Kaktüs 

Kaktüslerin her ortama uyum sağladığını bilmeyen yoktur. Birden farklı çalışma alanında geniş yer kaplayan kaktüsleri güneş gören her yerde kolayca büyütebilirsiniz. Çeşitli türleri ve farklı yapısı ile karşınıza çıkan kaktüsleri ofis gibi alanlara götürebilir ve enerjisini hissedebilirsiniz. Aynı zamanda ortamdaki radyasyonu da aldığı bilinen kaktüsleri pek çok alanda yetiştirerek daha temiz bir havaya sahip olabilirsiniz. 

Bambu 

Ofislerde geniş yer kaplayan bitki türlerinin başında bambu geliyor. Genel olarak bambular suda ve toprakta olmak üzere iki farklı şekilde karşınıza çıkıyor. Ofiste ise genelde suda yetişen bambular tercih ediliyor. Bir vazo içerisinde su ve taş ile sabitleyeceğiniz bambular size şanstan daha fazlasını getirebilir. 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler