Ful Çiçeği Bakımı

Her çiçek kendine özgü bakım ve yetiştirme detaylarına sahiptir. Dış mekan bitkilerinin ve iç mekan bitkilerinin türüne bağlı olarak farklı bakım uygulamaları yapmanız gerekebilir. Arap yasemini olarak bilinen ful çiçeği de kendine özgü bir bakıma ihtiyaç duyan türlerden biridir.

Her çiçek kendine özgü bakım ve yetiştirme detaylarına sahiptir. Dış mekan bitkilerinin ve iç mekan bitkilerinin türüne bağlı olarak farklı bakım uygulamaları yapmanız gerekebilir. Arap yasemini olarak bilinen ful çiçeği de kendine özgü bir bakıma ihtiyaç duyan türlerden biridir. Yasemin ailesinde yer alan ful çiçeği aslında Hindistan'a özgü bir tür. 3 metreye varan bir uzunluğa ulaşabilen ful çiçeği görkemli bir yapıya sahiptir. Bir çeşit çalıya benzeyen ful çiçeği görünümünün yanı sıra farklı özellikleriyle de geniş bir yer kaplar. Dini ritüeller ve tedavi amacıyla Hindistan’da sıklıkla kullanılır. 

Ful çiçeği ile ilgili herkesin merak ettiği farklı detaylar vardır. Özellikle bakım ve sulama gibi ayrıntılara dikkat ederek ful çiçeğini en iyi şekilde yetiştirebilirsiniz. Ful çiçeğinin bakım aşamaları nasıl diyorsanız işte cevabı; 

Bu çiçek büyüme sırasında suya fazlaca ihtiyaç duyar. Özellikle  kuru yaz aylarında düzenli olarak sulamadığınızda ful çiçeği kolayca küsebilir. Aynı zamanda çiçeğin nemini korumak için de dengeli bir alanda durmasına özen gösterin. Ful çiçeğini daha güçlü ve dirençli hale getirmek için kış sonunda kompost ekleyebilirsiniz. Kış yaklaşırken bitkinizi soğuktan korumanız çok daha iyi olacaktır. Bu nedenle don olaylarına karşı korumak için ful çiçeğini kapalı bir alanda tutmanız gerekir. 

Ful çiçeğini ekim ve mayıs ayları arasında dondan uzak tutmanız yeterli olacaktır. Genel olarak ful çiçeği düzenli olarak budama ya da ilgi istemez. Sağlıklı bir büyüme ve dengeli yapıyı korumak için kuru gövdeleri budamanız yeterli olacaktır.
 

Ful çiçeği özellikle içerisindeki uçucu yağı çıkarmak için sıklıkla ihtiyaç duyulan bir bitkidir. Bunun yanı sıra Çinliler yeşil çaya tat katmak için de ful çiçeğini kullanır. 

Ful Çiçeği Nasıl Ekilir? 

5 ° C'ye kadar dayanıklı olan ful çiçeği belli alanlarda kolayca yetişir. Genel olarak ful çiçeğinin en ideal yetişme alanı serlalardır. Koyu yeşil yaprakları ile dikkatleri üzerine çeken ful çiçeği yıl boyunca yapısını koruyabilir. 

Ful çiçeğini ekmek istiyorsanız güneşte iyi drene edilmiş ve zengin taze topraklardan yararlanmanız gerekir. Aynı zamanda aşırı nem olmadan yetiştirmeniz daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Son olarak bitkinizi sera topraklarına ekmeyi unutmayın. 
 

 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler