Göz Kamaştıran İç Mekan Bitkileri

İç mekan bitkileri, dekorasyonun ayrılmaz bir parçasıdır. Dekorasyon tarzınız ne olursa olsun, iç mekan süs bitkileriyle yaşadığınız ve çalıştığınız yerleri dekore ederken harika bir uyum yaratabilirsiniz. İç mekan bitkileri, dekorasyonun ayrılmaz bir parçasıdır.

İç mekan bitkileri, dekorasyonun ayrılmaz bir parçasıdır. Dekorasyon tarzınız ne olursa olsun, iç mekan süs bitkileriyle yaşadığınız ve çalıştığınız yerleri dekore ederken harika bir uyum yaratabilirsiniz. Süs bitkileri, yaşadığınız yere canlılık katar. Sizin için hazırladığımız bu listeyi okuyarak, göz kamaştıran süs bitkileriyle yaşam ve çalışma alanlarınıza canlılık getirebilir, dekorasyonunuzda harika bir uyum yakalayabilirsiniz. 

 

Kaktüs ve Sukulentler  

Kaktüs ve sukulent erin su ihtiyacı düşüktür, bu yüzden bakımları birçok süs bitkisine göre daha kolaydır. Ayrıca bu bitkiler teraryum yetiştiriciliği için de uygundur. Evinize doğal bir görünüm katmak için kaktüs ve sukulentleri tercih edebilirsiniz. Hemen hemen bütün ortamlarda yetişebilen bu bitkiler, farklı bitkilerle de kolaylıkla aranje edilebilmektedir. Doğrudan güneş almayan fakat ortam ışığı güçlü bir yere yerleştirmeniz yeterli olacaktır. 

Sukulentler, ofis ortamında kullanılmak için de uygundur. Çalışma masanızın üzerine küçük saksılar ile yerleştirerek, iş stresinden uzaklaşmanızı sağlayacak bir ortam yaratabilirsiniz. Yetiştirirken dikkat etmeniz gereken en önemli husus sulama periyotlarının sık olmamasıdır. Bu bitkiler bünyelerinde uzun süre su tutabilmektedir, bu yüzden sık su takviyesi çürümelerine sebep olabilir. Yazın 10, kışın 20 günde bir hafifçe sulamanız yeterli olacaktır. 

Kraton Bitkisi   

Kraton çiçeği, iç mekan tasarımlarında en çok kullanılan bitkilerden biridir. Göz alıcı yaprakları sayesinde bulunduğu ortama hayat katar. Yetiştirilmesi kolay bir bitkidir. Doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymaz ve ortam ışığı yüksek herhangi bir yerde yetiştirilebilir. Ofislerde de antre, bekleme salonu gibi ortamlar için uygundur. Yalnızca çok fazla soğuk veya sıcak havaya maruz bırakmamaya dikkat etmeniz gerekir. 

Yucca Çiçeği  

Evinize ya da ofisinize tropik bir hava katmayı düşünüyorsanız, Yucca Çiçeği tam size göre! Suyu absorbe edebilen bir yapıya sahip olduğu için sık sulanmaya ihtiyaç duymaz. Kış aylarında haftada bir, yaz aylarında ise haftada iki kere sulamak yeterli olacaktır. Parlak ve canlı görünen yapraklarıyla bulunduğu ortama yaşam katar. Özellikle ahşabı ön plana çıkaran bir dekorasyon tarzınız varsa Yucca Çiçeği ile harika bir uyum yakalayabilirsiniz.

Aloe Vera  

Aloe Vera, güzellik ürünlerinin yapımında tercih edilen bir bitki olmakla birlikte harika bir süs bitkisidir. Şık görünümüyle her yerde uyumlanabilir ve farklı bitkiler ile aranje edilebilir. Aloe vera yetiştirirken dikkat edilmesi gereken en önemli konu ev ısısının 14-15 derecenin altına düşmemesidir. Bununla birlikte yılda bir kere toprak değişimi yapmak yeterli olacaktır.

 

Limon Ağacı

Evinize doğal bir görünüme sahip olmak için limon ağaçlarını tercih edebilirsiniz.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler