Soğuğu Seven Çiçekler

Soğuk hava bitkileri ve çiçekleri, sürekli olarak sert hava koşullarına ve ara sıra don, buz fırtınası veya kar fırtınasına dayanabilecek kadar sağlam olanlardır. Kış mevsimi yeterince ılıman ise, sonbaharda yetişen pek çok çiçek, kış ayları boyunca dayanıklılık gösterir.

Soğuk hava bitkileri ve çiçekleri, sürekli olarak sert hava koşullarına ve ara sıra don, buz fırtınası veya kar fırtınasına dayanabilecek kadar sağlam olanlardır. Kış mevsimi yeterince ılıman ise, sonbaharda yetişen pek çok taze çiçek, kış ayları boyunca dayanıklılık gösterir. Bu nedenle sonbaharda bahçenizde görmek istediğiniz bitkileri, kış aylarında bahçenize ekleme yapabilecek potansiyelde olabileceklerini düşünebilirsiniz. Toprak, işlenebildiği sürece ekime devam edebilirsiniz. Ancak uzun süreli donmaların ve kar yağışlarının, en dirençli bitkileri bile öldüreceğini unutmayın.

Soğuk havalar, bizlere zor olduğu kadar bitkiler için de zor bir mevsimdir. Ancak bazı çiçekler açısından bu durum her zaman zorlayıcı olmaz. Soğuğa karşı direnebilen bazı canlılar gibi direnç gösterir ve hatta bu havalardan zevk alabilirler. Havalar soğumaya başladığında, doğal olarak aynı zamanda toprak da soğumaya başlar. Bu durum, bazı çiçeklerin zarar görmesine sebep olabilir. İşte bu yüzden soğuk havalara dirençli olan balkon bitkileri tercih etmek herkes için çok önemlidir. 

Peki bahçenizde her mevsim canlı kalabilecek çiçekleri istiyorsanız, soğuk havalarda hangi dış mekan bitkilerini tercih etmeniz gerektiğini ve kış aylarında çiçeklere nasıl bakmanız gerektiğini bu yazımızda sizler için ele aldık. Soğuk havalardan aldığımız ilhamla kış aylarında bakabileceğiniz çiçekleri inceleyelim.

Süs Lahanası

Çoğu insan gibi siz de lahanayı yenebilecek sebze olarak düşünseniz de bu bitkinin süs çeşitleri boldur ve bunlar bahçelerde çekici vurgular ile güzelliklerini sergiler. Süs lahanası, genellikle soğuğa dayanabilir ve uzun süre bahçenizde size eşlik edebilir. 

 

Hercai Menekşe

Hercai menekşeler her ne kadar bahar çiçekleri olarak düşünülse de bu yanlış bir bilgidir. 7 ya da 10 derece sıcaklıklarda bile dayanıklılık gösterir. Çok sert havalara karşı biraz koruma sağlanırsa hayatta kalabilirler.

 

 

Çuha Çiçeği

Hercai menekşelerde olduğu gibi çuha çiçeği de soğuk havaları seven bir diğer bitkidir. Üstelik bu çiçek, diğer bahçe bitkilerinden çok daha önce çiçek açar. Ayrıca korunaklı bir alan verildiğinde her yıl hayatta kalırlar ve sonbaharda bazen ise kış aylarında çiçek açarlar.

 

 

Kurtboğan Çiçeği

Kurtboğan çiçeği, kışın sonlarında genellikle karın içerisinden yeşeren ve beyaz rüzgarlardan oluşan kar yığınlarına karşı canlı bir renk şöleni sunan parlak ve sarı çiçeklere sahiptir. 

 

 

Kardelen Çiçeği

Bu sevimli küçük ve beyaz çiçekler, ilk açan çiçekler arasındadır. Hatta bazı bölgelerde karda açarlar. Tam güneş alan yerlerde kısmen gölgeli alanlarda gelişme gösterirler. Bir sonraki sezon bu çiçekten verim alabilmek için sonbahar mevsiminde dikmek en doğrusudur.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler