Süt Ağacının Bakımı ve Ekilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu sevimli bitki, etkileyici çiçek koleksiyonları arasında görebildiğimiz gibi birçok insanın evinde bakımı giderek yaygınlaşmaya başlıyor. Neden mi? Cevabı çok basit! Çünkü süt ağacı çok özel ve ilginç bir bitkidir.

Bu sevimli bitki, etkileyici çiçek koleksiyonları arasında görebildiğimiz gibi birçok insanın evinde bakımı giderek yaygınlaşmaya başlıyor. Neden mi? Cevabı çok basit! Çünkü süt ağacı çok özel ve ilginç bir bitkidir. Daha da önemlisi bakımı kolaydır ve dayanıklıdırlar. Sık seyahat ediyorsanız ya da bitkilerinizi sulamayı unutuyorsanız bu özellikleri sizler için iyi bir avantaj olmaktadır. Süt ağacı ile ilgili iyi bir haber verecek olursak, bu bitki sizi özel ve rahatlatıcı görüntüsüyle ödüllendirecek ve evinize gelen misafirlerinizden bol bol övgü almanızı sağlayacaktır. 

Süt ağacı, bakımı kolay bir iç mekan bitkisidir. Doğal ortamlarında sık ve dikenli çalıların arasında yetiştirilir. Doğal ortamlarının dışında iç mekanlara da çok çabuk uyum sağladığı için çoğu evde sağlıklı ve mutlu büyümeye devam ediyor. Peki süt ağacının bakımı nasıl yapılmalı? Yazının devamında süt ağacı ile ilgili bütün detaylar mevcut.

 

Süt Ağacının Bakımı Nasıl Yapılır?

Özellikle ilkbahar mevsiminde düzenli bir şekilde yeşil yapraklarını ortaya çıkarır. Soğuk kış günlerinde ortam sıcaklığının değişmesi nedeniyle yapraklarını dökmeye başlar. Kış mevsiminden pek hoşlanmayan süt ağacı, soğuk havalarda bitki gelişimini durdurur. Yaz mevsiminde ise güneş ışığı ihtiyacı karşılanırsa sizi yeşil çiçekleri ile ödüllendirmeye devam eder. Yaz aylarında toprağı kurudukça sulanmalıdır. Kış aylarında ise sulanma ihtiyacı yaz mevsimine göre daha az olacaktır. 

Toprak Yapısı ve Saksı Büyüklüğü Nasıl Olmalı?

Süt ağacı için en uygun toprak torf ve perlit karışımından olan organik topraklar olabilir. Seçeceğiniz bu organik topraklar gübre desteği ile daha güzel sonuçlar almanızı sağlar. Bu bitki için saksı seçimi yapılırken, bitkinin boyutuna uygun büyüklükte saksı tercih edilmelidir. Bitkinin büyüyüp gelişme durumuna göre saksı boyutu da değiştirilmelidir. 

Süt Ağacı Dikilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Süt ağacı dikilirken en önemli nokta yaz mevsiminde bu işlemin yapılmasıdır. En uygun toprak ve saksı seçimi yapıldıktan sonra dikim işlemi tamamlanabilir.

Budama İşlemi Nasıl Yapılmalıdır?

Bu bitki hızlı bir şekilde büyüme gösterdiği için budamak çok önemlidir. Budanan yaprakların yerine yeni bitkiler elde edilir. Budama işlemi sırasında bitkiden süt aktığına şahit olacaksınız. Bu akan süt ile temas etmemelisiniz. Özellikle akan sütün gözünüze temas etmemesine özen göstermelisiniz. Bu sebeple budama işlemi yapılırken koruyucu tedbirler alınması gerekir. Budanan yerden akan sütü durdurmak için soğuk su dökebilirsiniz.

Süt Ağacı Nasıl Çoğaltılır?

Kış mevsiminde gelişmesi için geceleri çok soğuk olmayan ortamlarda bırakılmalıdır. Gündüzleri pencereden ya da balkondan içeri girecek güneş ışığı da çoğalması için çok önemlidir. Bakımı istenildiği gibi yapıldığı zaman sizi muhteşem görüntüsü ile ödüllendirecektir. Ortama sunduğu dekoratif görüntüsü ile iç mekan ve dış mekan bitkisi olarak da tercih edilmektedir. İlgi çekici güzelliği sayesinde bulunduğu ortamlarda pozitif enerji yayar.


 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler